Σύνταξη στα 74 ή αιώνιοι σκλάβοι ... ;

Ας μην αναλωνόμαστε σε διαφωνίες του τύπου "Άνοιξε ο δρόμος για την συνταξιοδότηση στα 74" ή "Ποτέ δεν ειπώθηκε αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης" και ας δούμε το πρόβλημα στην ουσία του όπως ποτέ κανένας δεν μας το έδειξε.

Ας δούμε όμως πρώτα τι ακριβώς λέει το άρθρο 61 του Νόμου 5045/2023 που ψηφίστηκε στις 29 Ιουλίου και αφορά ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Νο.136.

Εστιάζουμε ακριβώς εδώ:

Στην παρ. 6 του άρθρου 74 του ν. 3863/2010 (Α' 115), περί της ένταξης σε προγράμματα απασχόλησης της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.) των μακροχρόνια ανέργων (.....) β) το δεύτερο εδάφιο τροποποιείται, ώστε να προβλεφθεί η δυνατότητα να καθορίζονται οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες είναι δυνατή η εφαρμογή της παρ. 6 του άρθρου 74 του ν. 3863/2010 σε ανέργους ηλικίας άνω των εξήντα επτά (67) και έως εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών, που δεν έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο συντάξιμο χρόνο για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος (....)

Που σημαίνει ότι αν κάποιος δεν έχει συνταξιοδοτικό δικαίωμα θα μπορεί να δουλέψει στα προγράμματα απασχόλησης μέχρι τα 74 του έτη. Και τώρα εύλογα προκύπτουν τα εξής.

Ζούμε σε μία πολιτεία η οποία δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις ώστε η ανεργία να ανεβαίνει συνεχώς με αποτέλεσμα να φτάσουμε στην ηλικία των 67 ετών και φυσικά να μην έχουμε τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για συνταξιοδότηση. Σε λίγα χρόνια μιας και θα προερχόμαστε από την γενιά της ανεργίας θα μας δίνεται η δυνατότητα να δουλέψουμε μέχρι τα 74, πρώτο για να έχουμε εισόδημα αντί να ψωμολισάμε, δεύτερο για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις προϋποθέσεις της συνταξιοδότησης μας και τρίτο και σημαντικότερο για να μην απολαύσουμε ποτέ έστω ένα κομμάτι από την πίτα που δημιουργείται με τον δικό μας ιδρώτα και που το καθεστώς τρώει ανενόχλητο.

Θα ήθελα να μπορούσα να φανταστώ σε λίγα χρόνια από τώρα ποιος στα 67 του θα πληροί τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης ώστε να μην χρειαστεί να εργαστεί μέχρι τα 74 του.

Θα ήθελα να μπορούσα να φανταστώ τι δουλειά θα μπορεί κάποιος να κάνει σε αυτή την ηλικία όταν δημιουργούν άρρωστους, ανήμπορους πολίτες που είναι υποχρεωμένοι να παίρνουν μια σακούλα φάρμακα για να κρατηθούν στην ζωή.

Θα ήθελα να μπορούσα να φανταστώ τι θα συμβεί στον μελλοντικό 74χρονο όταν ολοκληρώσει και το 74ο έτος της ηλικίας του και πάλι δεν θα έχει τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης. Θα του δώσουν το "δικαίωμα" να μπορεί να δουλέψει κι άλλο;

Οι άνθρωποι έχουν μόνο ΔΙΚΑΙΑ και ΔΙΚΑ τους.
Δικαιώματα έχουν μόνο οι σκλάβοι.

Και πραγματικά αυτό μας θέλουν. Σκλάβους. Σκλάβους μέχρι να φύγουμε από αυτόν τον βίο. Να μην σταματήσουμε ποτέ να παράγουμε για αυτούς που ποτέ δεν έχουν δουλέψει και φυσικά η παραγωγή μας αυτή να μην λειτουργεί ποτέ ανταποδοτικά για εμάς. Γιατί; Για να μην σταματάμε ποτέ να παράγουμε για αυτούς.

Σε αυτόν τον βίο ερχόμαστε για να ζήσουμε δίνοντας την ίδια μας την ενέργεια ώστε να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε συλλογικά σε μία πολιτεία που ανταποδοτικά επιστρέφει αυτή την ενέργεια στους πολίτες της ώστε να απολαύσουν τις χαρές της ζωής αλλά και να μπορέσουν να δημιουργήσουν κάτι όμορφο για τους ίδιους και για τις επόμενες γενιές, χωρίς αρρώστιες, χωρίς στερήσεις, χωρίς αγωνίες, χωρίς φόβους, χωρίς εξαρτήσεις.

Υπάρχουν τόσα και τόσα άδικα για τον πολίτη άρθρα νόμων που κατά καιρούς ψηφίζονται και κανείς δεν τα παίρνει χαμπάρι επειδή είναι πολύ καλά κρυμμένα μέσα σε ΦΕΚ που αφορούν άλλους νόμους. Για το θέμα αυτό η αντιπολίτευση (μιλάω και για τους 300 της βουλής) η οποία δεν πράττει το ίδιο και για άλλες διατάξεις, έχει εστιάσει τόσο πολύ σε αυτό το άρθρο λειτουργώντας ως "... είμαστε κι εμείς εδώ ... Φωνάζουμε για το άδικο του πολίτη ... " ή "Αυτός ο νόμος ανοίγει τον δρόμο για την συνταξιοδότηση στα 74".

Όχι λοιπόν ... Ο δρόμος δεν ανοίγει απλά με έναν νόμο που ποτέ κανείς δεν θα ακυρώσει αργότερα. Ο δρόμος δεν ανοίγει απλά με την προσπάθεια της κυβέρνησης να δώσει ελπίδες σε όσους δεν έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης για να πάρουν μια σύνταξη που έτσι κι αλλιώς είναι σκουπίδι. Ο δρόμος έχει ανοίξει διάπλατα εδώ και πολλά χρόνια με την συμμετοχή όλων όσων έχουν περάσει από την Ελληνική Βουλή που δεν προσπάθησαν ποτέ να υπηρετήσουν τον πολίτη και να σεβαστούν ότι είναι απλά διαχειριστές ενός κράτους που οφείλει να λειτουργεί υπέρ όλων εμάς. Αν έπρατταν έτσι δεν θα μπορούσαν να είναι "ευνοούμενα παράσιτα" και να ζουν εις βάρος μας.

Ο λόγος που μπορούν και το κάνουν ακόμα είναι επειδή εμείς δεν έχουμε καταλάβει ότι είμαστε σκλάβοι. Δεν έχουμε καταλάβει ότι όλη η ενέργεια που παράγεται είναι μόνο από εμάς. Δεν έχουμε καταλάβει ότι όλο το χρήμα που αντιστοιχεί σε αυτή την ενέργεια είναι δικό μας και ότι οι πολιτικοί είναι απλά οι διαχειριστές μας που ορίζονται για να πράξουν τα μέγιστα για εμάς. Δεν έχουμε καταλάβει ότι μόνο εμείς οι ίδιοι μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό διεκδικώντας τα ΔΙΚΑΙΑ και τα ΔΙΚΑ μας.

Η ανατροπή αυτή είναι κάτι που μπορεί να συμβεί μέσα σε μία νύχτα αρκεί να εστιάσουμε στην ελευθερία μας και συνειδητά να πούμε όλοι μαζί "ΑΥΤΟ ΘΕΛΩ". Αυτό άλλωστε είναι ομονόηση.

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ είναι η μόνη έτοιμη πλατφόρμα μέσα στην οποία μπορούμε να κινηθούμε με ομονόηση για να χτίσουμε την δική μας πολιτεία για εργασία, ευημερία, αφθονία, ελεφθερία όπως ακριβώς αρμόζει στον άνθρωπο.


ΕΛΕΝΗ ΝΙΑΡΧΟΥ, ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β' ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6977617800
email: niarchouelene@gmail.com

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA:

      





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις